Анатомия на човека

Обратно към Анатомия и Физиология
Ценa:
Цена:49.00 лв. с ДДС
Каталожен № 2592001
ISBN: 978-619-189-029-3
Автор: под ред.на Г.Балтаджиев
Издателство: Лакс бук
Година на издаване: 2016
Обем:1087 стр.
Корици: твърда
Представяне на Анатомия на човека
Актуализиран и обновен учебник, представящ сложната материя за задължителната подготовка в медицинските университети по разбираем за студентите начин. Отразява дългогодишния опитът на катедра "Анатомия" при ВМИ Пловдив в преподаване на нормалната морфология на човека.
Представянето на морфологията на органите и системите само чрез сухо анатомично описание не може да обясни смисъла на изучаването на материята. Свързването на описателните анатомични данни с такива от топографската и клиничната анатомия повишава интереса на студентите медици и стоматолози към изучаването на нормалната морфология на човешкото тяло.
Поради тези качества учебникът "Анатомия на човека" може да бъде използван от студентите по медицина и стоматология както при обучението им по анатомия в началото на следването, така също и по-късно, когато навлязат в клиничните дисциплини. Там ще бъде ценно помагало в разграничаването норма-патология. В четвъртото издание са добавени нови глави и текстове и е редактиран цялостно текстът. Актуализирана е илюстративната част на учебника, като са добавени нови фигури с по-добро качество и информативност. Анатомичната номенклатура е коригирана. След латинските наименования на органите са дадени и старогръцките им имена, които са основа за образуване на клиничната терминология на заболяванията им.
Запитване за Анатомия на човека
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология