Анатомия на човека - учебник за медицински колежи

Обратно към Анатомия и Физиология
Ценa:
Цена:14.00 лв. с ДДС
Каталожен № 259132
ISBN: 9786191890224
Автор:Г.Балтаджиев,В.Василев,А.Балтаджиев
Издател:Лакс бук
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 270
Рзмер:17/23.5см
Корици: мека
Представяне на Анатомия на човека - учебник за медицински колежи
Третото издание на Учебник по Анатомия на човека е след разширена смислова и техническа редакция на текста от предходното издание. Това беше необходимо за адаптиране на учебника за нуждите не само на студентите от медицинската област, но и за всички немедицински специалности, които изучават нормалната анатомия на човека. Така че предлаганият учебник ще може да се ползва от студентите от всички специалности на медицинските колежи, медицински сестри, акушерки, фармацевти, биолози, педагози.
По-широко се въведе в текстовете латинската анатомична терминология за органите и структурите в човешкия организъм. Дадени са и старогръцките наименования на повечето органи, тъй като те стоят в основата на клиничната терминология. Коректното използване на анатомичната номенклатура е показателен елемент от културата на обучаващите се. Текстът е в достатъчен обем, за да създаде трайни знания в студентите за нормалното устройство на човешкия организъм. В приложение са дадени таблици за бърза справка за данните на мускулите - залавни места, функция и инервация, както и формирането им във функционални групи. Предложена е и таблица за производните от зародишевите листове.
Учебникът Анатомия на човека за студенти бакалаври придоби положителна оценка и широка известност с пълното обхващане на материала в един оптимален обем. Това е причината да се предложи трето издание, на което е редактиран текста и онагледяване с анатомични картини. Специално се допълни текста за биомеханика на ставите, което е от особена важност за специалностите Рехабилитатор и Кинезитерапевт.
Надяваме се, че и настоящото издание на учебника съществено ще улесни обучението на студентите по нормалната структура на човешкото тяло.
Проф.д-р Г.Балтаджиев
Проф.д-р В.Василев
Запитване за Анатомия на човека - учебник за медицински колежи
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология