Инфекциозни болести

Обратно към Инфекциозни болести
Ценa:
Цена:28.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363220
ISBN: 9789549301411
Автор: Майда Тихолова и колектив
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2008
Обем: 289 стр.
Корици: меки
Представяне на Инфекциозни болести
Учебник за студенти по медицина.
В момента заразните болести са една от най-динамично развиващите се области на клиничната медицина. Предизвикателствата от откриването на неизвестни причинители, новите и отново възникналите инфекциозни болести и синдроми, променените епидемиологични характеристики на инфекциозните заболявания, изключителната необходимост от ваксинална превенция, непрестанно нарастващата резистентност на бактериите, вирусите и паразитите наложиха нова концепция в патогенезата, диагностиката, специфичната профилактика и етиологична терапия на тези социално значими заболявания.
Предметът на инфекциозната патология надхвърли границите, установени от традиционната медицина. Всеки орган и система могат да бъдат засегнати от инфекциозния процес и всеки медицински специалист в ежедневната си практика е изправен пред специфичните проблеми на инфекциозните заболявания. С оглед интердисциплинарния характер на заболяванията целта на авторите е била да помогнат бъдещите лекари и специалистите да вникнат в същността на отделните заболявания и да могат да си изработят практически подход при работа с тях.
Учебникът е съставен от раздели, включващи заразните заболявания на различни органи и системи в организма. Всяка нозологична единица е разгледана детайлно по отношение на етиология, патогенеза, епидемиология, клинична характеристика, диагностика, профилактика и терапевтични подходи.
Запитване за Инфекциозни болести
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести