Хирургия на медиастинума, хранопровода и диафрагмата

Обратно към Хирургия
Ценa:
Цена:18.00 лв. с ДДС
Каталожен № 527249
ISBN: 978-954-8631-30-3
Автор: Доц. д-р Емил Аструков
Издателство: Авис- 24 ООД
Година на издаване: 2010
Обем: 152 стр.
Корици: меки
Представяне на Хирургия на медиастинума, хранопровода и диафрагмата
Доц. д-р Емил Йосифов Аструков е роден в София в семейство на лекари. Учи в Първа английска езикова гимназия, а след това завършва Висшия медицински институт - София. С конкурс постъпва в Катедрата по гръдна хирургия на Медицинска академия. Изминава пътя от стажант-асистент, асистент, старши асистент, главен асистент и доцент в Клиниката по гръдна хирургия.
Преподава на студенти (български и чуждестранни) и лекари. Защитава дисертация на тема: „Клиника, диагностика и хирургично лечение на хиаталните хернии. Специализирал е в Русия (Москва), Украйна (Киев), Франция (Париж) и Израел (ТелАвив). Владее английски, френски, руски, испански език. Внедрил е няколко операции, които преди него не са прилагани в България (с известни модификации): операцията на Hill при плъзгащи се хиатални хернии, операцията на Thai при стенозиращ рефлукс-езофагит, резекция на 1-ви трахеален пръстен и резекция на крикоид при резекционната и пластичната хирургия на трахеята. Има над 100 научни публикации. Републикански консултант по гръдна хирургия.
Запитване за Хирургия на медиастинума, хранопровода и диафрагмата
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Хирургия