Алергология.Принципи и практика

Обратно към Алергология
  • Алергология.Принципи и практика
Ценa:
28.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363101.1
ISBN: 954-8967-38-5
Автор: Божко Божков
Издател:Арсо
Брой на страници:410
Формат:30,5/22см
Корици: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ПРЕДГОВОР

Издаването на настоящето ръководство “АЛЕРГОЛОГИЯ — ПРИНЦИПИ И ПРАКТИКА” се наложи от необходимостта да се даде на алерголози, педиатри, дерматолози и оториноларинголози, както и на общопрактикуващите лекари един справочник за ежедневната им работа. За тази цел в съставяннето на ръководството участват повече от 30 съавтори — изтъкнати алерголози, имунолози и специалисти от сродни дисциплини. На големия кръг специалисти се дължи компетентното разглеждане на практическите проблеми, третирани в ръководството и изложението на съвременните принципи на науката алергология. Основна задача на това издание е да служи и за справочник по широк кръг въпроси в ежедневната дейност на лекарите от различни специалности, при диагностиката и лечението на алергичните болести и реакции. Опитът през изминалите години показа, че такова ръководство трябва да бъде написано от широк кръг специалисти — алерголози и работещи по проблемите на алергологията в други специалности на медицината, за да добие необходимия “универсален” характер на справочник в тази област. Алергологията като наука е част от клиничната имунология. От своя страна клиничната имунология е :<лон на имунологията изобщо, като последната се дели на теоретична /Basic immunology/ и клинична Clinical immunology/. В този смисъл, предлаганото ръководство по алергология включва в изложението :и конкретните проблеми на клиничната /приложна/ алергология, но същевременно в него за пълнота са представени и основните принципи на теоретичната имунология и алергология. С настоящето издание на “Алергология — принципи и практика”, си поставихме няколко основни задачи:
• В синтетичен вид да се даде на практикуващите лекари, специалистите алерголози и лекарите от зсички специалности, които се срещат в ежедневната си дейност с алергологични проблеми /интернисти,педиатри, дерматолози, анестезиолози, оториноларинголози, офталмолози, стоматолози, профпатолози и др./ практическо ръководство за основите на алергологията, патогенезата на алергичните реални и болести, клиниката и диагностичните методи използвани в практиката, както и основите за изграждането на адекватно лечение за всяка една алергична реакция и болест. За постигането на тази задачa в ръководстото се постарахме да включим освен клиничната част, важни от практична гледна точка данни за етиологичните фактори и патогенетични механизми, диференциално диагностични критерии и известните до сега данни за използуваните в алергологията лечебни средства.
• За да изпълни ролята си на справочник, изданието включва голям авторски колектив от различни специалности, имащи отношение към диагностиката и лечението на алергичните болести и реакции
медицината /педиатрия, акушерство, анестезиология, стоматология, професионални алергични болести и дерматология/; • Ръководството е снабдено с актуална лекарствена информация, включваща всички предлагани в страната и чужбина диагностични и лечебни препарати в областта на алергологията, както и принципите на фармакоикономиката.
• В отделен раздел на ръководството са дадени имащите до известна степен стойност на нормативниактове, международни и български”съглашения” постигнати за диагностиката и лечението на астмата и ринитите, му практика.
Запитване за Алергология.Принципи и практика
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги