Варна.Архитектура и строителство 1944-1990

Обратно към Други
  • Варна.Архитектура и строителство 1944-1990
Ценa:
30.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
5271619
ISBN:978-954-9741-33-9
Автор: арх.Нягол Петков, Георги Кацарски
Издателство: ФИЛ ООД
Година на издаване: 2018
Обем: 128 стр.
Корици: твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Книгата Варна. Архитектура и строителство (1944-1990) проследява развитието на строителството и архитектурата при променените икономически условия през т-нар. социалистически период от 1944 до 1990 година. В изданието се проследяват промените в планирането, проектирането и реализирането на многообразното строителство във Варна и региона на Де¬вня. До 1944 г. градът не използва напълно своите естествени дадености, 3а да разбие своя капацитет, въпреки възможностите да се разгърне като първокласен морски курорт, голям индустриален и културен център. Книгата разглежда градоустройствената концепция на Варна и представя хронологично историята на всички емблематични сгради, построени в града и околностите през този период в областта на промишлеността, селското стопанство, битовите услуги и търговията, просветата и културата, здравеопазването, спорта, туризма, комуникационните връзки и транспортните съоръжения и т.н. Представени са биографиите на над 150 изявени варненски архитекти, строителни инженери и технически ръководители, пряко ангажирани с про-ектирането и строителството през разглеждания период. Използвани са лични архиви и спомени на архитекти и инженери от kvy6a на строителите ветерани към Строителна камара - Варна и Съюза на архи¬тектите - Варна.
Главен консултант на изданието е инж. Христо филипов - дългогодишен главен инженер на СД „Благоустройствени строежи" и директор на БКС „Варненска комуна", както и главен инженер на Община Варна през периода 1988-1990 г.
Консултанти на различни етапи и раздели са ветераните инж. Любомир Попов, инж. Иван Величков, инж. Цветана Африканова, инж. Никола Ботев, полк. Иван Курбанов, инж. Ячо Яков, както и арх. Димитър Стефанов.
Отговорен едактор е арх. Венета Стоянова - дъгцеря на арх. Нягол Петков, а рецензент е доц. арх. Станчо Веков - преподавател в катедра „Архитек¬тура и урбанистика" на Архитектурнния факултет към ВСУ „Черноризец Храбър".
Запитване за Варна.Архитектура и строителство 1944-1990
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Други

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги