Диференциална диагноза на детските болести

Обратно към Педиатрия
-3.70%
  • Диференциална диагноза на детските болести
Стара ценa:
54.00 лв. с ДДС
Ценa:
52.00 лв. с ДДС
Статус
в промоция
Каталожен №
363132
Автор: Никола Мумджиев
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 516 стр.
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Медицинската помощ при болно дете се търси по повод на някакъв проблем, който се изявява със симптоми – субективни оплаквания и обективни находки. При правилната интерпретация на симптомите се стига до диагноза на заболяването, което се лекува.
В едни случаи пътя от симптома до диагнозата е кратък и лесен. В други случаи обаче той е дълъг и сложен, т.е. различните заболявания се проявяват с едни и същи симптоми и между многото възможности трябва да се открие истинската и да се постави правилната диагноза.
Отсяването на отделните възможности, за да се стигне до диагнозата, е процес, който се означава като диференциална диагноза. Това е важен етап в диагностичния процес, чието преодоляване изисква опит и знания. Опитът се придобива с времето и практиката. Знанията за сега все още се получават от книгите.
С настоящата книга се прави опит за създаване на ръководство по диференциална диагноза на симптомите на детските болести. Разработени са над 120 симптома и синдрома като са ползвани съвременни литературни източници. Ръководството е предназначено за студенти, за лекари педиатри, както и за семейните лекари.
Едни от разглежданите симптоми и синдроми са много чести, други са редки. При всички обаче са посочени практическите аспекти на диференциалнодиагностичния подход, което улеснява при ориентирането в големия брой диагностични възможности.
Запитване за Диференциална диагноза на детските болести
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Педиатрия

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги