ЕКГ наръчник за студенти по медицина

Обратно към Кардиология
  • ЕКГ наръчник за студенти по медицина
Ценa:
10.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363334
Автор: Надя Станчева, Константин Господинов, Снежана Тишева
Издателство: МУ Плевен
Година на издаване:2021
Обем: 48 стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Електрокардиографията (ЕКГ), въпреки 110-годишната си история, остава един от най-широко използваните неинвазивни методи за изследване на сърцето в ежедневната практика. Изключително важно е още от студентската скамейка бъдещият лекар да придобие основни знания по ЕКГ. Авторите дефинират отделните елементи от ЕКГ и електрофизиологичната им основа. Този раздел е много добре онагледен и дава възможност да се премине естествено към описание на нормалната ЕКГ.

В отделен раздел са представени отклоненията в ЕКГ, което е напълно уместно и би подпомогнало практическите упражнения. Детайлно и същевременно много дидактично са дефинирани и разгледани нарушенията в сърдечния ритъм и проводимост. Този раздел също е много добре онагледен.

Ръководството дава възможност в достатъчна степен, ясно и системно студентите да получат необходимите знания относно предсърдната и камерната хипертрофия и клиничното им значение. Авторите са отделили един раздел за ЕКГ промените при миокарден инфаркт, което би подпомогнало ранното разпознаване на тази патология. Към този раздел се дефинират понятията камерна екстрасистолия, опасни камерни екстрасистоли, камерна тахикардия, камерно трептене и мъждене.
Запитване за ЕКГ наръчник за студенти по медицина
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кардиология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги