Епидемиология на инфекциозните болести

Обратно към Инфекциозни болести
  • Епидемиология на инфекциозните болести
Ценa:
33.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363315
ISBN: 978-9549301793
Издателство: МИ АРСО
Автор: под редакцията на проф. д-р Тодорка Димитров
а Година на издаване: 2012 г.
Обем: 212 стр.
Корицa: мекa
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Настоящият учебник по епидемиология е предназначен за студенти по медицина. Авторите са хабилитирани преподаватели от Медицинските университети в София, Варна и Плевен и са водещи специалисти в областта на епидемиологията на инфекциозните и неинфекциозните, социално-значими болести. Учебникът е разработен след актуализация на предидущия учебник, издаден през 1993 г. под редакцията на доц. Петър Георгиев, дмн.
В съответствие с програмата за обучение на студентите и съвременните научни познания по епидемиология в глобален мащаб, учебникът разглежда както общата, така и частната епидемиология на инфекциозните заболявания и част от социално-значимите масови болести.
Класическите инфекциозни болести са представени от съвременното ниво на епидемиологичния надзор, а това позволява конкретно да се посочи и изучава от студентите задължителната стратегия за превенция и борба с тях.
Авторите формулират значението, теорията и предмета на епидемиологията на инфекциозните болести и разглеждат методичните възможности за популационно изследване на всички масови заболявания, като посочват и задачите на т.н. неинфекциозна епидемиология. В учебника се разглеждат отделни нозологични заболявания, в чиято генеза инфекцията е ключов механизъм за готовността на организма да заболее.
Авторите считат, че са постигнали основните си цели с написването на настоящия учебник и той ще бъде полезен за студентите лекари, както и за по-широк кръг читатели. Те ще приемат с благодарност всички бележки и препоръки за подобряването му.
От авторите
Запитване за Епидемиология на инфекциозните болести
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги