Илюстрована фармакология

Обратно към Фармакология
  • Илюстрована фармакология
Ценa:
58.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363143
ISBN:978-954-9301-98-4
Издателство: МИ Арсо
Автор:Надка Бояджиева
Корицa: мека
Година на издаване: 2014 г.
Обем:552
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Настоящият илюстрован учебник по фармакология е за студенти по меди¬цина, дентална медицина и фармация, за студенти от медицинските колежи, специализанти, докторанти, лекари и специалисти. За първи път издаваме учеб-ник, който е богат на схеми и фигури и с текст-тезисен по раздели на фармако-логията и програмите за образование у нас. Учебникът посветих на моят учител проф. д-р Димитър Пасков, който бе дългогодишен ръководител на Катедрата по фармакология в София, разви експерименталната фармакология у нас, съз¬даде десетки лекарствени продукти. Разработеното от проф. Пасков и колектив българско лекарство Нивалин (генерично име галантамин) е вечно, спаси и спа-сява милиони хора в света и Софарма го произвежда вече много десетилетия. Поклон пред паметта на учителя Проф. д-р Д. Пасков.
Кое е новото в учебника? Освен много схеми и фигури, които улесняват под-готовката на студентите по фармакология и дават база за логично запомняне на знанията по тази медицинска дисциплина, във всеки раздел на учебника има въпроси, които са както за аудиторна, така и за извънаудиторна подготовка по темата. На места има закачливи и подсказващи фигурки към всеки въпрос, които са база за по-улеснено запомняне на детайли по темата. С помощта на въпросите и фигурите към всеки раздел се очаква по-ефективна семинарна дис¬кусия между студенти и студенти-преподавател. Някой от въпросите фокусират към фармакотерапевтичното приложение на лекарства с примери за пациенти, което има и практическа медицинска роля. Рецептурните задачи към всяка тема улесняват и точното запомняне на имена на водещи лекарства. Взети заедно, посочените факти определят новото и полезното в илюстрования учебник.
Илюстрованият учебник няма претенции, че представя всички подробности, отразени в издадения през 2013 г. последен учебник по фармакология под наша редакция. Този учебник представя най-важните, основни факти и най-нови дан¬ни по темите на фармакология. Към много от разделите на учебника има представени новости.
Написах учебника с обич към медицината и медицинското образование, с респект и уважение към студенти и преподаватели. На база на моят 43 годишен опит като академичен преподавател прецених, че този тип илюстрован учебник е важен за обучение на студенти, специалисти и докторанти. Вярвам, че знани¬ята от него ще помогнат в логичното и аналитично изучаване на фармакология н за дискусионното провеждане на семинарите.
Проф.Надка Бояджиева -Ръководител на Катедрата по фармакология към МУ-София
Запитване за Илюстрована фармакология
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Фармакология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги