Инфекциозни болести и епидемилогия.Учебник за студенти бакалаври и магистри

Обратно към Инфекциозни болести
  • Инфекциозни болести и епидемилогия.Учебник за студенти бакалаври и магистри
Ценa:
26.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
300103.1
ISBN: 9789544202996
Автор:Милена Карчева,Мария Атанасова,Пенка Илиева
Издател:Медицина и физкултура
Година на издаване: 2013
Брой на страници: 294
Корици: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Учебникът по епидемиология и инфекциозни болести е предназначен за студенти - бакалаВри по специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицински лаборанти”, „Социални работници”, и за студенти - магистри по специалност „Медицина”. Учебникът е представен в три раздела - обща епидемиология, обща част при инфекциозните заболявания и специална част, в която са застъпени всички инфекциозни заболявания. Учебникът е разработаен на съвременно ниво и включва класическите постановки в епидемиологията на инфекциозните заболявания. Представени са новите тенденции в разпространението на инфекциозните болести. Подробно е разгледана ваксинопрофилактиката в епидемиологичен аспект. Епидемиологията на отделните заболявания е включена към съответните нозологични единици.
Основните принципи на лечение включват етиологично лечение - с всички възможни антибиотици и химиотерапевтици в съответните дози, а отделно те са представени при лечението на конкретното инфекциозно заболяване. Патогенетичното лечение представя съвременното лечение на животозастрашаващи състояния, които се срещат в медицината.
Инфекциозните заболявания са представени на съвременно ниво с етиология, патогенеза, патоанатомия, клиника, диагноза, диференциална диагноза, лечение, прогноза и профилактика.
Учебното помагало е написано компетентно, то е високоинформативно с новите данни в областта на епидемиологията и инфектологията.
Запитване за Инфекциозни болести и епидемилогия.Учебник за студенти бакалаври и магистри
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести

Издателства на медицинска литература