Инфекциозни болести и епидемиология

Обратно към Инфекциозни болести
  • няма снимка
Ценa:
25.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
328433
ISBN: 954966628X
Автор: Н. Попиванова, Й. Стоилова
Издателство: Райков
Обем: 180 стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Клиниката и епидемиологията на инфекциозните заболявания са две неразривно свързани страни на един и същи процес - изучаването и борбата със заразните болести.
Учебникът по инфекциозни болести и епидемиология за студенти по стоматология е първият по рода си съчетаващ тези две страни.
Издаваните досега учебници за студентите-стоматолози обикновено са съчетавали инфекциозните заболявания с детските болести.
Ние за първи път разчупваме това правило по следните съображения:
• Инфекциозните болести не са само детски, а напротив, поради ефикасната ваксинопрофилактика детските инфекциозни болести са силно намалели или почти изчезнали - дифтерия, коклюш, морбили, полиомиелит и др. В този аспект вече инфекциозните болести са все по-близки до вътрешните и нервните, особено по някои от своите последици, напр. вирусните хепатити, менингоенцефалити и др.
• Написан така, учебникът е преди всичко в полза на студентите, за които е много по-лесно да възприемат и запаметят клиничните и епидемиологични особености на едно и също заболяване едновременно, вместо да ги изучават поотделно и разпокъсано.
Нозологичните единици са подбрани с оглед спецификата на обучението и бъдещата дейност на стоматолога. Те са представени в класически стил, по общоприетата схема, включваща: определение, етиология, патогенеза, клинична картина и т.н. Богато илюстрирани са с цветни фотографии, с акцент върху измененията в устната кухина на инфекциозно болните.
Раздел II - „Епидемиология третира същите заболявания в епидемиологичен аспект.
Новост в написването са представените след всяка нозологична единица резюмета, както и най-необходимите и важни за стоматолога съвети в рубриката „Важно за стоматолога. В края е представен речник на стоматолога с припомняне значението на най-употребяваните медицински термини от инфектологията.
За съжаление класически, но твърде редки за България заболявания (коремен тиф, холера и др.), както и срещащи се, но нямащи отношение към стоматологичната практика (марсилска треска, лаймска болест и др.) не са намерили място в този учебник поради ограничения обем и желанието ни да не се претоварват студентите стоматолози с твърде странична за тяхната дейност информация.
Надяваме се, че този учебник ще бъде добро помагало не само за студентите, но и за бъдещите стоматолози при необходимост от справка в тяхната ежедневна практика. Авторите ще възприемат с благодарност всяка критична бележка, целяща подобряването на учебника.
От авторите
Запитване за Инфекциозни болести и епидемиология
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги