Класически масаж при заболявания част 1

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
  • Класически масаж при заболявания част 1
Ценa:
23.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363394
УЧЕБНИК ЗА СТУДЕНТИ ФИЗИОТЕРАПЕВТИ, МЕДИЦИНСКИ РЕХАБИЛИТАТОР ЕРГОТЕРАПЕВТ,КИНЕЗИТЕРАПЕВТ,РЕХАБИЛИТАТОР
ISBN: 9789543237517
Автор: проф.В.Желев
Година на издаване: 2010 г.
Обем: 133 стр.
Корицa: мекa
Цена: 23.00 лв.
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
През 2005 г. беше отпечатана обща част на учебник по Масаж, предназначен за студен¬тите от Национална спортна академия "Васил Левски". През 2009 г. излезе от печат "Масаж - хигиенен, спортен, лечебен и козметичен". Той съдържа исторически данни за масажа, физиологични основи на масажа, класификация, въздействие, анатомични данни за телесните тъкани и въздействието на масажа върху тях, описание на масажните похвати от кла¬сическия масаж, хигиенния, спортния, лечебния масаж - класически, рефлекторен, източни масажи (китайски, шиатцу), зонотерапия и козметичен масаж.
"Класически масаж при заболявания. Първа част" е рутинен метод на прилагане на масаж в системата на здравеопазването у нас. В него са описани примерни методики на масаж при травми и заболявания на опорно-двигателния апарат, мекотъканни увреди, ам¬путация на част от крайниците, постурални деформации на опорно-двигателния апарат, възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите, заболявания на дихателната, сър¬дечносъдовата, храносмилателната система и разстройство на обмяната на веществата.
За всяко заболяване са дадени кратка характеристика, клинични симптоми и синдро¬ми, които имат значение за масажа, състоянието на скелетната мускулатура (повишен то¬нус, понижен тонус, скъсени мускули, разтегнати мускули). След това се определят задачите на масажа. Описва се методиката му, която много често включва подготвителен, основен и заключителен масаж. Дават се примерно времетраене на масажа и броят на процедурите. За първи път в методиката на класическия масаж при заболявания се включва и масаж на ставите независимо, че те не са пряко засегнати от болестния процес.
За първи път в лечебния масаж при мускули с повишен тонус (спазъм) се предлага масаж, използвайки реципрочната инервация и едновременната положителна и отрица¬телна индуксия (С. Sherington) - първо се прилага масаж на мускула с понижен тонус, а след това на неговия антагонист с повишен тонус.
Учебникът е съобразен с програмата за обучение на медицинския рехабилитатор, ерготерапевт и кинезитерапевти. Той може да се ползва от рехабилитатори и дипломирани масажисти.
За написването на учебника са ползвани наши и чужди литературни източници.
Следва "Класически масаж при заболявания. Втора част". Тя съдържа: масаж при незоологични и неврохирургични заболявания, травми на нервната система, заболявания на периферната нервна система, демиелинизиращи и дегенеративни заболявания на нервната система, главоболие, разстройства с неврологична симптоматика, хирургични и гинекологични заболявания и заболявания на кожата и космите.
Запитване за Класически масаж при заболявания част 1
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги