Класически масаж при заболявания част 2

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
  • Класически масаж при заболявания част 2
Ценa:
23.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363395
УЧЕБНИК ЗА СТУДЕНТИ ФИЗИОТЕРАПЕВТИ, МЕДИЦИНСКИ РЕХАБИЛИТАТОР ЕРГОТЕРАПЕВТ,КИНЕЗИТЕРАПЕВТ,РЕХАБИЛИТАТОР
ISBN: 9789543237524
Автор: проф.В.Желев
Година на издаване: 2010 г.
Обем: 169 стр.
Корицa: мекa
Цена: 23.00 лв.
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
През 2005 г. беше отпечатана първа част на учебник по „Масаж". През 2009 г. излезе от печат второ, преработено издание „Масаж - хигиенен, спортен, лечебен и козметичен". Подготвя се трето издание за 2011 „Масаж - основи, класификация, видове". Те съдържат исторически данни за масажа, физиологични основи на масажа, класификация, въздействие, анатомични данни за телесните тъкани и въздействието на масажа върху тях, описание на масажните похвати от класическия, хигиенния, спортния, лечебния масаж - класически, спортен, рефлекторен, източни масажи (китайски, шиатцу), зонотерапия и козметичен масаж. През 2010 г. излизат от печат „Класически масаж при заболявания", Първа и Втора част. Той е рутинен метод за прилагане на масаж в системата на здравеопазването у нас.
В първата част са описани примерни методики на масаж при травми и заболявания на опорно-двигателния апарат, мекотъканни увреди, ампутация на част от крайниците, постурални деформации на опорно-двигателния апарат, възпалителни и дегенеративни заболявания наставите, заболявания на дихателната, сърдечносъдовата, храносмилателната система и разстройство на обменните процеси.
Във втората част са описани примерни методики на масаж при неврологични и неврохирургични заболявания, травми на нервната система, заболявания на периферната нервна система, демиелинизиращи и дегенеративни заболявания на нервната система, главоболие, разстройства с неврологична симптоматика, хирургични и гинекологични заболявания и заболявания на кожата и космите.
За всяко заболяване са дадени кратка характеристика, клинични симптоми и синдро¬ми, които имат значение за масажа, състоянието на скелетната мускулатура (повишен тонус, понижен тонус, скъсени мускули, разтегнати мускули). След това се определят задачите на масажа. Описва се методиката на масажа, която обикновено включва подготвителен, основен и заключителен масаж. В методиката на масажа при увреда на крайниците се добавя масаж на ставите, който досега не е включван от авторите при описание на методиката -а масажа. Дават се примерна продължителност на масажа и броят на процедурите.
Учебникът е съобразен с програмата за обучение на медицински рехабилитатори, ерготерапевти и кинезитерапевти. Той може да се ползва от рехабилитатори и дипломирани масажисти.
Запитване за Класически масаж при заболявания част 2
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги