Клинична психология

Обратно към Психология и Сексология
-9.09%
  • Клинична психология
Стара ценa:
55.00 лв. с ДДС
Ценa:
50.00 лв. с ДДС
Статус
в промоция
Каталожен №
758555
ISBN: 9786191529162
Автор: Тимъти Тръл, Мичъл Дж. Принстайн
Издателство:Изток Запад
Година на издаване: 2016
Обем:680 стр.
Корици: Твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Написана на език, който студентите ще разберат и харесат, „Клинична психология“ на Тимоти Тръл предлага конкретно и всеобхватно въведение в клиничната психология. Високоуважаван клиницист и изследовател, д-р Тръл изследва строгата изследователска подготовка, която получават клиницистите, заедно с емпирично подкрепените методи за оценка и интервенциите, които клиничните психолози трябва да разбират, за да имат успех в областта. Това ново издание на бестселъра на д-р Тръл покрива най-актуалните тенденции и предлага още по-добро представяне на културата, пола и разнообразието, както и съвременните въпроси на здравеопазването. Книгата е пълно въведение в областта.
Целенасочените изследователски планове в клиничната психология усъвършенстват въвеждането на студентите и тяхното разбиране на целия клиничен свят. Примерите на експериментални планове включват изучаване на моделите на общуване на колегите чрез наблюдаването им през еднопосочно огледало и използването на планове с едно-единствено изследвано лице за наблюдаване на поведението на децата. Многобройните илюстрации на клинични случаи, транскрибирани интервюта и профили на практикуващи психолози предлагат всестранно въвеждане във важни случаи и хора, практикуващи в областта на клиничната психология, простираща се от детска клинична психология до клинично психологическо оценяване.
Горещите теми на професионалния етичен кодекс – например Ethical Principles of Psychologists and Code of Conduct („Етични принципи на психолозите и кодекс на поведение“) на Американската психологическа асоциация от 2002 г. – се подчертават в целия текст. Профилите на действителни клинични психолози предлагат поглед към хората и постиженията в областта на клиничната психология. Някои от тези клиницисти са Джудит Бек от института „Бек“ за когнитивна терапия и изследвания, Джон Екснър от „Роршахови семинари“, Ричард Макфол от Университета на Индиана и Сам Търнър от Университета на Мериленд. Емпирично валидирани методи за оценка и интервенция, както и по-кратки форми на психотерапия са представени в главите върху оценката (осма и девета) и в тези върху интервенциите (единадесета и четиринадесета).
Рубриките „Въпроси за фокусиране“ и „План на главата“ в началото на всяка глава въвеждат студентите в материала, който предстои да изучават. Ключовите термини и техните дефиниции са включени в края на всяка глава, за да помогнат на учещите да усвоят новия речник.
Пет глави са посветени на конкретни специалности в областта на клиничната психология: общностна психология; здравна психология и поведенческа медицина; невропсихология; юридическа психология и педиатрична и клинична детска психология.
Четири исторически хронологии („Значими събития в оценката“, „Значими събития в интервенциите“, „Значими събития в изследванията“ и „Събития в професията клинична психология“) представят историята на клиничната психология.
В края на всяка глава са включени представляващи интерес уебсайтове с най-актуалните познания за областта.
Обхванати са всички алергични заболявания, срещани в клиничната практика: алергия на горните дихателни пътища, алергични болести на белия дроб, алергични болести на очите, медикаментозна, хранителна и инсект алергия, дерматоалергози, наследствен ангиоедем, алергични васкулити. Особено внимание е обърнато на бронхиалната астма.Изложените данни и лечебни подходи са пречупени през призмата на големия практически опит на авторите.
Книгата е богата с информация, но наред с това има изразена практическа насоченост. Надяваме се, че тя ще представлява интерес не само за лекарите-алерголози, но и за лекарите-интернисти, педиатри, дерматолози, УНГ и пулмолози, както и за специалистите по обща медицина.
Тя е адресирана към всички лекари, които в ежедневната практика се срещат с алергичните болести т.е. към всички клиницисти.
Книгата Съвременно лечение на алергичните болести е дело на авторски колектив от изтъкнати специалисти в областта на алерго-логията, дерматологията, ото-рино-ларингологията и пневмологията.
Запитване за Клинична психология
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Психология и Сексология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги

< >