Перфорации и руптури на хранопровода

Обратно към Хирургия
  • Перфорации и руптури на хранопровода
Ценa:
15.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
758532
ISBN:9786191525171
Автор:Христо Цекож
Издател:Изток Запад
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 160
Корици: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Книгата се фокусира върху един от най-сложните клинични проблеми в спешната коремно-гръдна хирургия - перфорациите и руптурите на хранопровода. В текста са намерили място всички важни въпроси, очертаващи историята и границите на проблема - остротата на атаката, сложните механизми, които придават драматичност на инцидента, епидемиологията, патогенезата, клиничните прояви, проблемите пред диагностиката и сложното лечение, които са обхванати в тяхната историческа цялост. Изнесените данни и тяхната интерпретация в светлината на авторовите изследвания, кумулативно и компаративистично се полагат върху световния опит по този голям проблем на спешната хирургия. В крайна сметка съвсем логично ни се представя съвременната концепция за терапевтично поведение.
Това е първият опит в страната за обобщено академично представяне на пробле-мите на диагностиката и съвременното лечение на хранопроводните пробиви и се явява естествено продължение на авторовите научни търсения от предишните години.
В епохата на заливаща ни разнопосочна информация книгата със своята изчистена концептуалност ще бъде интересна и много полезна за всички, чиито професионал-ни интереси ги отвеждат до полето на спешната хирургия.
Доц. д-р Христо Георгиев Цеков, дм работи в Университетската болница за спешна медицина „Пирогов". Изминава пътя от ординатор, асистент, главен асистент и доцент - началник на клиника по спешна хирургия. Защитава дисертационен труд на тема:„Сьвременни критерии и основания за избор на дебело черво при пластично заместване на хранопровода".Специализирал е във Франция (Париж и Страсбург). Внедрил е няколко оригинални оперативни и диагнос-тични методики, които преди това не са прилагани в България: едноетапна трансхиатална езофагектомия с езофагопластика в спешната хирургия, оперативен метод за лигиране на arteriacolicamedia за подобряване на кръвоснабдяването на дебелото черво при подготовката му за бъдеща колоезофагопластика, интраоперативни изследвания (Доплер-ехография и ангиография) за верификация на васкуларизацията на стомаха при оформянето му в неоезофаг с оглед полагане-то му по трансторакално трасе. Автор е на над 150 научни публикации и на монографията „Пластични реконструкции на хранопровода". Член е на Българ-ския лекарски съюз, Българското хирургическо дружество, International College of Surgeons.
Запитване за Перфорации и руптури на хранопровода
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Хирургия

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги