Пластична анатомия

Обратно към Анатомия и Физиология
  • Пластична анатомия
Ценa:
6.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363262
ISBN: 9789549806847
Издателство: МИ ЕТ Васил Петров - ВАП
Автор: Н. Пенкова, Р. Нечев
Година на издаване: 2008 г.
Обем: 72 стр.
Корицa: мекa
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Пластичната анатомия се явява кръстовище на две различни сфери от човешкото познание - анатомия и изобразително изкуство. Допирна точка между тези две сфери, научната и художествената, е общият обект на изследване - човешкото тяло.
В медицинската анатомията загадката на човешкото тяло се проучва чрез методите на дезинтеграцията - от макроскопско до микроскопско и ултрамикроскопско ниво. Търси се общото, специфичното, характерното за всеки човек като биологична единица. В пластичната анатомия гледната точка е напълно противоположна. На базата на общото, на неспецифичния анатомичен строеж се извлича, надгражда специфичното, индивидуалното за всеки човешки образ. Търси се това, което прави всеки от нас неповторима личност със своя микровселена от чувства, мисли, взаимоотношения.
Целта на настоящото ръководство е да се представят основни анатомични познания за пластичните строителни елементи на човешкото тяло. Усвояването на тази информация дава възможността се осъзнае неразривната връзка между функция - структура - форма. Поставят се практически задачи върху конкретни нормообразуващи структури. Чрез тях младият творец може да развива своя задълбочена визия при художествената интерпретация на човешкото тяло.
Запитване за Пластична анатомия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги