Псориазис

Обратно към Дерматология и Венерология
-13.33%
  • Псориазис
Стара ценa:
15.00 лв. с ДДС
Ценa:
13.00 лв. с ДДС
Статус
в промоция
Каталожен №
363180
ISBN: 9549301045
Автор: Н. Б. Златков, И. Н. Ботев
Издателство: Арсо
Година на издаване:
Обем: 83 стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Псориазисът е една от най-разпространените дерматози, която протича хронично с чести рецидиви и засяга предимно най-активната възраст. Измененията, които често обхващат големи участъци от тялото, представляват твърде тежък козметичен дефект. Поради особеният характер на заболяването, освен психични проблеми възникват и такива, свързани с избора на професия и евентуалното трудоустрояване на болните, още повече, че в известен процент от случаите съществуват артропатии, които водят до временна или трайна нетрудоспособност и изискват продължителни рехабилитационни мероприятия. Като прибавим към гореизброеното и някои други по-тежки усложнения, като еритродермично състояние, появява на пустулозни форми и др., става ясно, че при това заболяване съществуват редица нерешени проблеми.
Псориазисът отдавна привлича вниманието и научните интереси на дерматолозите. На това заболяване са посветени редица монографии и множество статии поместени в дерматологични и други медицински списания. Въпросите, свързани с псориазиса,са обсъждани на редица международни симпозиуми и световни конгреси по дерматология, особено през последните години.
Псориазисът е една от най-детайлно проучените дерматози. При все това обаче основните проблеми - проблемите на етиологията, патогенезата и лечението на това заболяване, остават и до днес неразрешени.
В настоящият труд ние правим опит да дадем основните и преди всичко най-новите данни за псориазиса. Българската дерматологична школа от много години работи по проблемите на псориазиса, като особено голям опит е натрупан по отношение на таласотерапията на това заболяване.
За подобряване на работата по лечението и профилактиката на болните от псориазис към българското дерматологично дружество бе създадена Асоциация Псориазис, която се присъедини към Европейската федерация на асоциациите по псориазис.
Запитване за Псориазис
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Дерматология и Венерология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги

< >