Ренална денервация за лечение на неконтролирана хипертония

Обратно към Кардиология
  • Ренална денервация за лечение на неконтролирана хипертония
Ценa:
Статус
активен
Каталожен №
345007
ISBN: 9789540142180
Автор:Иво Петров, Славейко Джамбазов
Издателство: Просвета
Година на издаване: 2022
Обем: 140стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
"Как сте с кръвното налягане?". "Ами височко ми е", отговаря всеки четвърти възрастен жител на нашата планета. А у нас? Според изследване в четири големи български града през 2012 г., от включени 1535 лица при 791 (50,9%) се установяват високи стойности на артериалното налягане >140/90 mmHg. Сериозен проблем е и това, че много пациенти не спазват терапията, препоръчана им от лекарите. Така ефективността на широко използваните подходи за лечение се компрометира.

Това обуславя и търсенето на нови интервенционални методи като реналната денервация за ефективно намаляване на систолното и диастолното артериално налягане. През последните години този метод постигна огромен напредък, за което важен принос има и проф. Иво Петров с въвеждането в практиката на т.нар. Y-модел, при който реналната денервация се осъществява не само в реналната артерия, но и в нейните разклонения. Всъщност първата ренална денервация на пациент с резистентна хипертония е извършена у нас през 2008 г. именно от екипа на проф. Петров. С този метод са лекувани и анализирани 39 пациенти, като при всички е постигната технически успешна процедура.

Монографията Ренална денервация за лечение на неконтролирана хипертония на проф. Петров и д-р Славейко Джамбазов ще бъде полезна в научен и практически аспект както за обучаващи се лекари (стажанти и специализанти), така и за специалисти по клинична и интервенционална кардиология. Написана е с отличен стил, ясно и точно изложение на техническите методи за ренална денервация, критично представяне на получените резултати и ясни изводи и препоръки. Особено ценен е анализът на разходната ефективност на процедурата. Фармакоикономическите резултати показват значим медицински и социален ефект на реналната денервация с дългосрочни ползи за преживяемостта и качеството на живот на пациентите с резистентна хипертония.
Запитване за Ренална денервация за лечение на неконтролирана хипертония
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кардиология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги