Ръководство за подготовка за изпитен тест по обща и оперативна хирургия

Обратно към Хирургия
  • Ръководство за подготовка за изпитен тест по обща и оперативна хирургия
Ценa:
20.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363135.1
ISBN: 978-954-9301-80-9
Автор: под ред.на проф.В.Димитрова
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2012
Обем: 386 стр.
Размер:14,5 Х20,5 см
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ПРЕДГОВОР Настоящото ръководство е второ преработено издание. Тестовете, които съдържа са изработени върху преподавания в III курс учебен материал, изнесен в лекционните курсове и модулите, както и в ръководствата за практическо обучение на студентите медици от III курс и в учебниците по обща и оперативна хирургия, издадени през 1994г и 2007г от колектива на Катедрата по обща и оперативна хирургия, МУ- София, Към авторския колектив са включени водещи специалисти от други хирургични катедри на МУ- София и медицинските университети в страната.
Редица въпроси изискват познания по анатомия, физиология, патофизиология, пропедевтика на вътрешните болести, т.е. предмети, по които студентите от III курс вече са положили изпит или такъв непосредствено предстои.
Съвременните изисквания към преподаването, подготовката и оценката на усвоения учебен материал по хирургия налагат създаването и използването на тестовите системи. Считаме, че с въвеждането на тестовата система в изпитния процес уеднаквяваме начините за оценка на знанията с изискванията на повечето модерни и реномирани универтети в света. Също така повишаваме обективността и безпристрасттта на оценката на знанията на самите студенти от една страна, а от друга повишаваме тяхната компетентност, професионална ориентираност, възможност за приспособяване и адекватно реагиране.
Старали сме се тестовете да са ясни и недвусмислени. Избрали сме възможно най-опростената тестова система за отговори и точкова оценка,
Надяваме се, че настоящото Ръководство за подготовка за изпитен тест по обща и оперативна хирургия ще допринесе за по-доброто, по-адекватното и по-компетентното обучение на студентите медици от III курс и ще ги направи по-конкурентноспособни в бъдеще.
Проф. д-р В. Димитрова, дмн Ръководител Катедра по обща и оперативна хирургия
Запитване за Ръководство за подготовка за изпитен тест по обща и оперативна хирургия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Хирургия

Издателства на медицинска литература