Ръководство по хистопатология и имунохистохимия

Обратно към Цитология и Хистология
  • Ръководство по хистопатология и имунохистохимия
Ценa:
24.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
259059
Автори:Е.Порязова,З.Запрянов
Издателство:ВАП
ISBN 978-954-8326-26-1
Мека корица
Обем: 154 стр.
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Представяме на Вашето внимание едно ръководство по патология, което да бъде в помощ на учебната, диагноетичната и научно-изследователската работа на студенти и специализанти по медицина, дентална медицина и фармация, на студентите от Медицинските колежи, както и на млади специалисти в клинични, хирургични и морфологични звена.
Всеки, който се е докоснал до морфологичното изследване, се е убедил в неговата сложност и разнообразие. Не е възможно обаче да бъде разбрана патологията, без да е изучена нормалната структура на клетките, тъканите и органите. Ето защо в ръководството са включени хистоснимки, представящи тази норма. В отделни глави и раздели са разгледани патологични процеси, които се изучават по Обща патология. В следващите глави са представени измененията по системи и при различни нозологични единици, които са предмет на изучаване от Клиничната патология. В последния раздел са включени хистоснимки от имунохистохимичното изследване на тумори, често срещани в клиничната практика.
През последното десетилетие науката патология се разви с изключително бързи темпове в посока на имунохистохимичната типизация на туморите. Вече не е достатъчно да се базираме само на морфологичните промени в тъканите, когато имаме възможност да надникнем в молекулярните контакти на клетките. Може би точно в тях е скрит ключът към диагнозата и терапията на тежки онкологични заболявания, като карцинома на млечната жлеза, колоректалния карцином и карцинома на простатната жлеза, особено в ранните стадии на болестта.
Крайно време е да се промени виждането за патолога единствено като лекар, който извършва обдукции, особено при все по-ниската аутопсионна активност у нас и по света. В наши дни патологьт е лекарят, който поставя точната диагноза на взетият от клинициста биопсичен материал, въз основа на която се прави заключение и за необходимостта от предоперативна и следоперативна химио- или лъчетерапия.
Биопсичното изследване е златен стандарт в медицинската диагностика, подобно на времето по Гринуич, с което се сравняват всички часовници. Имунохистохимичното изследване е задължителен етап от диагнозата и определя схемата на терапия при онкологичните заболявания.
Надяваме се приложените микрофотографии на нормални тъ¬кани, патологични процеси и болестни единици и снимките от имунохистохимичното изследване да подпомогнат учебната работа на студентите и практическата работа на лекарите от различни медицински специалности. Надяваме се с това да допринесем и за адекватната пост- оперативна терапия на болните.
Запитване за Ръководство по хистопатология и имунохистохимия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Цитология и Хистология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги