Свински грип

Обратно към Инфекциозни болести
  • Свински грип
Ценa:
4.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
259061
ISBN: 978-954-8326-06-3
Издателство: МИ ЕТ Васил Петров - ВАП
Автор: Г. Генев, Й. Стоилова, Ж. Христов
Година на издаване: 2010 г.
Обем: 76 стр.
Корицa: мекa
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ЗАЩО Е НЕОБХОДИМА И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ТАЗИ КНИГА?
През настоящата година избухна пандемия (пандемия -масово инфекциозно заболяване във всички страни на света, при които се поразяват над 30% от населението) от нов, неизвестен до сега грипен вирус, отбелязан в началото като вирус на свинския грип. Знанията на населението за него са крайно недостатъчни, тъй като се установи, че новият вирус се различава от класическия свински вирус и за него няма подходяща научно¬популярна литература. А липсата на необходимите научни знания за причинителя на заболяването, за механизмите на предаване на заразата, за силно застрашените от тежки форми и летални (смъртни) изходи рискови групи, за клиничните прояви, за усложненията, за лечението, създава условия за масови заболявания, неправилно или недостатъчно лечение, тежко протичане, усложненията, летални изходи, не вземане на необходимите профилактични мерки и т.н. Ето защо ние считаме, че такава книга е особено необходима за цялостната успешна борба с новия „свински грип, защото опита от трите пандемии развили се през 20-и век е показал, че те продължават около 2 години. Следователно в следващите месеци може да се очаква нова вълна от грипни заболявания и хората трябва да бъдат подготвени за това: да вземат профилактични мерки, включително и да се имунизират, да разпознават своевременно заболяването, да знаят как трябва да се лекуват, кои болни трябва да получат антивирусно лечение, кои са ефективните средства за тази цел, кои са рисковите групи за тежко боледуване и летални изходи и т.н.
Тази книга е предназначена за всички български любознателни и интелегентни граждани, които проявяват интерес към грипната пандемия. Искат да знаят повече за най-различни аспекти на тази пандемия - кой я причинява, кога и къде е възникнала, как се заразяват хората, каква опасност крие за здравето на всички, как да предпазят себе си и семейството си, как ла се лекуват за да оздравеят бързо и без усложнения, кои са особено застрашени от тежко протичане и смъртен изход и др. На всички тези въпроси се надяваме да дадем отговор и по този начин да помогнем на съгражданите ни да получат необходимите знания, което е необходимо условие за предпазването и успешното лечение от тази актуална инфекциозна болест.
Запитване за Свински грип
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги