Симптоми и синдроми на инфекциозните болести

Обратно към Инфекциозни болести
  • Симптоми и синдроми на инфекциозните болести
Ценa:
39.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
300078
ISBN: 9789544202576
Автор: Г. Генев и колектив
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2007
Обем: 272 стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Изминаха повече от 28 години от второто издание на тази книга. Тя отдавна е изчерпана и понастоящем представлява библиографска рядкост. През този период настъпиха значителни промени в нашите разбирания за патогенезата и лечението на инфекциозните болести, откриха се нови заболявания (лаймска борелиоза, HIV/ СПИН, ТОРС и др.), а други (марсилска треска, туларемия и др.) новоизплуваха. Всичко това ни даде основание да представим на колегите си третото основно преработено и допълнено издание. Нашият стремеж бе да запазим клиничната насоченост на първите 2 издания, като сме се ръководили от принципа от симптома към синдрома и от там към диагнозата. Смисълът на книгата е да се помогне на лекуващите лекари за поставянето на ранна клинична диагноза, която е основно условие за ефективно лечение и профилактика на инфекциозните болести.
Авторският колектив на първите издания е променен, тъй като някои (проф. Б. Тасков, д-р Н. Лефтеров, д-р Гр. Нешев) са вече покойници, а проф. Ст. Йочев отказа участие поради здравословни причини, затова бяха привлечени нови автори - проф. М. Стойчева-Въртигова, доц. Р. Комитова, д-р М. Генева-Попова.
Книгата е допълнена с две нови глави - Токсиинфекциозен синдром и Сепсис. Шок, които според нас са от важно значение за съвременната инфектология.
Надяваме се новото издание да бъде посрещнато с интерес от колегите ни инфекционисти, педиатри, терапевти, общопрактикуващи лекари, както и от студентите от горните курсове на обучението по медицина.
Запитване за Симптоми и синдроми на инфекциозните болести
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги