Спешна педиатрия

Обратно към Педиатрия
  • Спешна педиатрия
Ценa:
69.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
3284276
ISBN: 978-954-9666-67-0
Автор: Под ред.Борис Бойкинов,Тоньо Шмилев
Издателство: МИ Райков
Година на издаване: 2016
Обем: 707стр.
Корици: твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Най-сетне се появи на книжния пазар четвъртото издание на .Спешна педиатрия”. То е преработено, допълнено и осъвременено, включвайки последните достижения в областта на спешната медицина. Като съавтори на ръководството са привлечени водещи специалисти от цялата страна, както и много млади и можещи лекари, директно ангажирани в отделенията за интензивно лечение. Това създава една чудесна сплав от теория и практически опит.
Книгата включва обща и специална част. В първата от тях са разгледани кратко и ясно теоретичните предпоставки и методите за овладяване на критичните състояния при малките пациенти (кардио-пулмонална ресусцитация,нарушения във водно-електролитното равновесие, остра дихателна, сърдечно¬съдова, бъбречна и чернодробна недостатъчност, гърчове). Много ценни са разработените алгоритми за диагноза и поведение при тези състояния.
Подробно са разгледани възможностите на различните образни изследвания с подчертаване на приоритетните такива при различни случаи. Така постоянно и ненатрапчиво непрекъснато се акцентира върху необходимостта от работа в екип, с привличане на нужните,специалисти при всеки конкретен случай. Специалната част включва най-честите заболявания в детската възраст, изискващи спешна диагноза и лечение. Чудесно са изложени болестите на новороденото, дихателната, сърдечно съдовата и нервната системи - с клиника, необходими изследвания и възможности за лечение според последните медицински постижения.
Включени са най-честите злополуки и отравяния в детската възраст, спешни ендокринни, ревматологични, гинекологични и психиатрични проблеми, -наркомании, особено актуални в днешно време.
В този си вид книгата представлява едно безценно помагало за педиатрите в спешните звена, интензивните отделения, но и за всички които се интересуват от тези въпроси.
Запитване за Спешна педиатрия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Педиатрия

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги