Терапия на вътрешните болести на Вашингтонския университет

Обратно към Вътрешни болести
-15%
  • Терапия на вътрешните болести на Вашингтонския университет
Стара ценa:
66.80 лв. с ДДС
Ценa:
57.00 лв. с ДДС
Статус
в промоция
Каталожен №
328474
ISBN: 978-954-9666-53-3
Редактори:Дениъл Купър, Андрю Крайник, Сам Лубнър, Хилари Рийно
Издател: Медицинско издателство Райков,
Издадена: 2010
Брой страници: 788
Корица: Мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Имаме удоволствието да ви представим тридесет и второто издание на Терапия на вътрешните болести на Вашингтонския университет. Основата на традициите на тази книга е поставена през 1943 го¬дина, когато тя е написана от старши специализанти под формата на наръчник с идеята да бъде разпростра¬нявана сред студентите от горните курсове и медицинския персонал на медицинския факултет към Вашинг¬тонския университет. Първият редактор беше Уейланд Макфарлан, дм. През 1962 година Робърт. Пакман, дм, коренно смени формата на наръчника, като го промени от голям към джобен формат. Неговата цел беше да предостави компактна и достъпна информация за голям спектър често срещани заболявания.
С успешните издания книгата увеличи своя размер и комплексност, отразявайки по този начин практи¬ката в медицината. С напредъка на портативните технологии и интернет, Терапия на вътрешните болести на Вашингтонския университет трябваше да се адаптира, за да отговори на възникващите въпроси и нуждите на лекарите и студентите. Имайки това предвид, ние променихме формата на наръчника от текст с анотации към обособена структура, обхващаща етиологията, клиничните прояви, лабораторната оценка и диференциалната диагноза, като в същото време задържаме фокуса върху терапията. Ние се надяваме, че това осигурява информация относно есенциалната патофизиология и в същото време запазва ударението върху терапиите при спешните ситуации, които са жизнено важни при оказване на първоначални грижи на болничните пациенти. Младите колеги написаха този текст като наблегнаха на основните знания, необхо¬дими по време на дежурства. Наред с промените във формата, ние старателно обновихме съдържанието на наръчника, за да бъде той в крак с променящите се технологии и терапии.
Като най-добре продаваната книга на медицинска тематика в света, Терапия на вътрешните болести на Вашингтонския университет е с традицията на отличното качество и ние се надяваме, че с това издание го затвърждаваме. Гордост за нас е да го виждаме в джобовете на нашия медицински персонал и нашите студенти, както и върху полиците на нашите учители (разбира се, до копията на предишните издания).
Благодарни сме на помощта оказана от фармакологичния персонал в болницата Barnes-Jewish, в част¬ност тази на Скот Мицек, чиято помощ беше основополагаща за създаването на този наръчник. Също така, ние бихме искали да благодарим на Лорън Акино и редакторския състав в Lippincott Williams&Wilkins за техните услуги.
Ние имахме честа и удоволствието да служим като старши специализанти към фирмите Shats-Straus, Karl-Fiance, и Kipnis-Daughaday и клиниката Wohl към департамента по вътрешни болести на Вашинг¬тонския университет. Ние черпехме вдъхновение от всеотдайността и силата на духа на специализантите в тяхната всекидневна работа. Дължим благодарности на нашите фирмени ръководители, Мегьн Рен, Уилиам Клътър, Джофри Сисло и Джейсън Голдфедър, които изиграха важна роля с течение на времето. Не бихме искали да пропуснем да благодарим на нашия бивш програмен директор Даниел Гудънбъргър за неговата помощ, като му пожелаваме късмет във всички негови бъдещи начинания. Дължим нашите благодарности на нашия програмен директор и ръководител на обучението по медицина Мелвин Бланчард и на директора по медицина Кенет Полонски за помощта, която ни оказаха в процеса на издаването на тази книга.
Също така, бихме искали да благодарим на нашите семейства, които ни подкрепяха и вдъхновяваха през процеса на създаване на този наръчник. На Амбър и Ашли; Пеги и Евън; Меган; Шон и Иън - нашата благодарност е неизмерима.
Дан Купър, дм
Андрю Крейник, дм, магистър по обществено здраве
Сам Лабнър, дм Хилари Рийно, дм, доктор по философия
Запитване за Терапия на вътрешните болести на Вашингтонския университет
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Вътрешни болести

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги