Топографска анатомия

Обратно към Анатомия и Физиология
  • Топографска анатомия
Ценa:
16.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363003.1
Автор:Под редакцията на Вл. Овчаров
Издателство: АРСО
ISBN: 9786191970834
Година на издаване: 2023
Страници:193
Корица: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ТРЕТО ИЗДАНИЕ

ПРЕДГОВОР
Учебникът по топографска анатомия е предназначен за подготовката на студентите по медицина и дентална медицина, за изпита по анатомия и хистология в Медицинските университети в България. Необходимо условие за изучаване на топографската анатомия са познанията по системната анатомия. По време на изучаването на последната се изискват по-малко пространствени представи, докато при изучаването на топографската анатомия пространствените представи имат съществена роля. Тези пространствени представи се развиват при внимателно изучаване на препаратите в секционните зали и при наблюденията на много фигури в учебника и в учебниците по системната анатомия. Познанията по топографска анатомия са от съществено значение за клиничното обучение. В клиниката са понякога от съществено значение някои детайли от топографската анатомия.
Предложеният учебник може и би трябвало да бъде използван и от специализанти по редица медицински и денталномедицински специалности. Топографската анатомия ще им бъде един полезен съветник. В учебника са отразени и редица клинични симптоми, синдроми и заболявания, които трябва да бъдат усвоени от обучаващите се, тъй като тази част от анатомията е важна предпоставка за клиничните дисциплини - както с хирургична насоченост, така и при разчитане на структурите в образната диагностика. В третото издание на учебника по Топографска анатомия са представени различните анатомични структури, с тяхното положение и съотношенията между в съответните топографски области на човешкото тяло, според най-новата анатомична номенклатура.
Авторите ще бъдат благодарни за съвети и препоръки на читателите, за да може да се подобри качеството на учебника още повече.
От авторите
Запитване за Топографска анатомия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги