Топографска анатомия

Обратно към Анатомия и Физиология
-10.00%
  • Топографска анатомия
Стара ценa:
20.00 лв. с ДДС
Ценa:
18.00 лв. с ДДС
Статус
в промоция
Каталожен №
363401
ISBN:978-619-197-036-0
Издателство: МИ Арсо
Автор:под В.Ванков,К.Ичев,Л.Сурчев
Корицa: мека
Година на издаване: 2018 г.
Обем:214
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ДЕВЕТО ПРЕРАБОТЕНО И ЗОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ
Учебник за студенти по медицина и дентална медицина със 137 фигури в текста
Изминаха 38 години от 1980 година, когато се появи първото издание на Топографска анатомия. На тази зряла възраст учебникът, който представя взаимоотношенията на различните структури в топографо-анатомичните области на човешкото тяло, е вече утвърден и се радва на признанието на цялата медицинска общност. През изминалите години периодично бяха извършвани подобрения и допълнения в текста и илюстративния материал. Общият тираж на всичките досега отпечатани и вече изчерпани шест издания възлиза на повече от 28000 екземпляра. Това свидетелства за добрия прием на учебника не само сред българските медици, но и сред обучаващите се у нас чуждестранни студенти и лекари, които го отнасят със себе си в своите страни.
Настоящото, седмо издание запазва характера на книгата - системно разглеждане на човешкото тяло по области и слоеве с подчертана и последователно осъществявана клинична насоченост. То е основно преработено и допълнено. Прибавени са въвеждаща глава, нова тематична единица за фасции и пространства на лицето, както и описания на редица топографо-анатомични области, които липсваха в предишните издания. Основният илюстративен материал се състои от 130 оригинални графични рисунки, изработени от доц. С. Бакърджиева по указания на авторите. От тях 8 са преработени в същия стил от Н. Томов. От него са израрботени и добавени и 6 нови рисунки. С това общият брой на фигурите става 137. Названията на анатомичните обекти са компютърно изнесени на самите рисунки, което ги осъвременява и улеснява ползването им. Извършен е преглед, сверяване и актуализиране на всички използвани в текста и фигурите анатомични термини с действащата понастоящем международна Terminologia Anatomica. Авторите изра¬зяват специална благодарност на Prof. I. Whitmore, председател на Федеративния комитет за анатомична номенклатура, както и на Prof. L. Vollrath, председател и Prof. P. Sprumont, секретар на Федеративната международна програма за анато¬мична номенклатура за любезното консултиране относно международно приетите граници на някои области и повърхностната мускулно-апоневротична система.
Учебникът е предназначен за студенти по медицина и дентална медицина. Както показва досегашният опит, той може да бъде от съществена полза и за лекарите, особено в периода на следдипломната им квалификация.
В книгата материалът е изложен в следния ред: първо е представена топографската анатомия на крайниците, след това на главата, шията, гърдите, корема, таза и гърба. Това е продиктувано от факта, че най-важните в топографската анатомия положения за взаимоотношенията на кръвоносните съдове и фасциите могат да бъдат показани най-ясно при излагане на топографската анатомия на мускулите, фасциите и съдовете на крайниците.
Авторите
Запитване за Топографска анатомия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги

< >