Урогенитална туберколоза

Обратно към Инфекциозни болести
-45.95%
  • Урогенитална туберколоза
Стара ценa:
37.00 лв. с ДДС
Ценa:
20.00 лв. с ДДС
Статус
в промоция
Каталожен №
363243
ISBN: 9789543260386
Автор: Чавдар К. Славов
Издателство: Парадигма
Година на издаване: 2006
Обем: 175 стр.
Корици: твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Туберкулозната пандемия в края на 20-ти и началото на 21-ви век бележи нови измерения. Ако до преди 25-30 години се отчиташе една тенденция към трайно снижаване на заболеваемостта, то понастоящем се отчита, че 1/3 от населението на земята е инфектирано с Mycobacterium tuberculosis complex. По последни данни на Световната Здравна Организация (2004 г.) в следващите 20 години се очаква да бъдат заразени близо 1 билион души и приблизително 35 милиона от тях да починат. Причините са основно в повишената заболеваемост от СПИН; миграционните процеси и високия процент органни трансплантации.
Въпреки, че понастоящем Урогениталната туберкулоза (УГТ) не показва тенденция към повишаване на заболеваемостта, се очаква в близко бъдеще тя да се увеличи поради спецификата на възпалителния процес. В същото време зачестяват случаите на напредналите форми на болестта, което в един висок процент води до загуба на орган и инвалидизация. Това провокира към търсене на по-подходящи методи за ранна диагностика и по-ефективни схеми и техники на лечение.
В настоящият труд е отразен 25 годишния опит на автора, като е направена оценка на въведените нови и актуализация на съществуващите методи за диагностика. Съществен раздел от монографията са внедрените в урологичната практика нови и модифицирани хирургически техники на органо-съхраняващи реконструктивни операции.
Изложението е съобразено с най-съвременните достижения на медицинската наука и практика, за което свидетелстват големия брой литературни източници.
Монографията идва след над 40 годишен период от издаването на фундаменталните трудове на С. Ламбрев, Т, Андреев (1961) и Ив. Викторов (1962) в областта на урофтизиатрията и си поставя високата цел да развие и продължи традициите в това направление. Книгата е предназначена не само за специалисти уролози, но и за по-широк кръг медицински специалности (нефролози, фтизиатри, общопрактикуващи лекари и др.).
Запитване за Урогенитална туберколоза
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Инфекциозни болести

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги