Уролитиаза – Етиопатогенеза и метафилактика

Обратно към Урология
  • Уролитиаза – Етиопатогенеза и метафилактика
Ценa:
33.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
365004.1
ISBN: 954-621-206-7
Автор:Даниела Петрова
Издателство: Захарий Стоянов
Година на издаване: 2023
Обем: 280 стр.
Корици: твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.

Настоящата монография разглежда етиопатогенетичните аспекти на бъбречнокаменната болест.

Уролитиазата е широко разпространено заболяване с нарастваща честота в световен мащаб и засягащо хора в активна възраст, което може потенциално да доведе до увреждане на бъбречната функция и инвалидизиране на пациента.

Процесът на камъкообразуване е сложен и многофакторен, а взаимодействията между промоторите и инхибиторите на кристализацията модулират сложната патогенеза на образуването на камъни.

Настоящата монография разглежда етиопатогенетичните аспекти на бъбречнокаменната болест, рисковите фактори и механизмите за възникване на различните видове конкременти, както и методите за изследване на химичния състав на конкремента, диагностика на метаболитните нарушения и оценка на риска от рецидиви, които са от основно значение за определяне на вида и обхвата на профилактичните мерки.

Познаването на методите за оценка на риска от рецидиви позволява индивидуализиран подход към пациента с уролиатиза и насочена диетична модификация и медикаментозна терапия в зависимост от механичния състав на конкремента, които са важна стъпка в намаляване на рецидивността и потенциалните усложнения на уролитиазата. 

Запитване за Уролитиаза – Етиопатогенеза и метафилактика
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Урология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги