Учебник по хирургия за медицински сестри и акушерки

Обратно към Хирургия
  • Учебник по хирургия за медицински сестри и акушерки
Ценa:
32.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363232
ISBN: 9789549301366
Издателство: АРСО
Автор: под ред. на доц. П. Токов
Година на издаване: 2013 г.
Обем: 554 стр.
Корицa: мекa
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ПРЕДГОВОР
Уважаеми студенти,
Имам честта и удоволствието да ви представя това учебно помагало из-дадено предимно от колектива на Катедрата по обща и оперативна хирургия на Медицинския университет - София, съвместно с изтъкнати специалисти от други университети и специалности.
През последните години във връзка с провежданата здравна реформа в Република България се наложи неколкократно съкращаване и преправяне на учебните програми при обучението на медицинските сестри и акушерки. Освен това много от бившите колежи бяха закрити, а останалите станаха филиали на Медицинския университет-София, което създаде предпостав¬ка за издаването на това ръководство за тяхното обучение. Специалностите медицинска сестра и акушерка дават големи възможности за реализация след завършването им, а също така отварят и много врати към света. Това наложи повишаване на изискванията към обучението на студентите, за да могат те да придобият сериозен набор от знания и практически умения, с което да могат да се сравняват и конкурират със сродните специалности обучавани по света.
В днешно време хирургията претърпява промени в две насоки - първо все повече се фрагментира, което доведе до появата и развитието на невро¬хирургията, съдовата, сърдечната, гръдната, детската, пластичната, лицево-челюстната. Второ - хирургът все повече трябва да притежава компетент¬ност и познания от други дисциплини като анестезиологията и реанимация, имунологията, генетиката, гастроентерологията и т.н. Авторският колектив, смята че при това съвременно бурно развитие на хирургичните специално¬сти е много трудно да се познават всички новости, но старанието ни е било да се доближим максимално до тази цел. Подбраният колектив от изтъкнати специалисти във всяка от разглежданите области гарантира за сериозността и качеството на разработваните теми.
В заключение искам да подчертая, че предлаганият на вниманието ви учебник ще ви даде необходимите знания и база за по-нататъшно развитие и реализация и ще може да ви служи през целия ви живот като специалисти.
Запитване за Учебник по хирургия за медицински сестри и акушерки
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Хирургия

Издателства на медицинска литература