Фармакотерапия

Обратно към Фармакология
  • Фармакотерапия
Ценa:
63.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363033.1
ISBN 978-954-334-211-2
Автор: под ред на С.Константинов,Г.Момеков
Издателство: Софттрейд
Издадена:2019 год.
Размер:20,5/28,5см
Обем:908 стр.
Корица:мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Курсът по фармакотерапия би следвало да дава системни теоретични и практически знания областта на клиничната медицина и приложната фармакология. Програмата е изградена върху концепцията за болестите като молекулярна патогенеза, която е основа за рационално лекарствено лечение и е адаптирана към потребностите на фармацевтичната и медицинска практика. Разглеждат се фундаменталните принципи на лекарствената терапия, общи симтоми и синдроми, характерни различните нозологични единици във вътрешната медицина с тяхната патогенеза, етиологични ги и насоки за лечение. Фармацевтите са експерти по фармакотерапия и са отговорни за осигуряването на безопасно, пригодно и икономично използване на лекарствата. Уменията, които са необходими, за да се работи като фармацевт изискват познания, квалификация и опит в биомедицинските, фармацевтични и клинични науки. Фармацевтите носят отговорност за непосредствената грижа за пациентите и често са част от мултидисциплинарен екип. Цели на курсаса овладяване на фундаментални и практически знания за болестите и тяхното лечение, развиване на умения и познание за мониторинг на терапията и нежеланите ефекти на лекарствата.
Книгата, която държите в ръцете си, съдържа най-новата и според нас водеща информация относно някои важни и социално значими фармакотерапевтични проблеми като хипертония, исхемична болест на сърцето, мозъчно-съдова болест, захарен диабет, солидни злокачествени заболявания и др. Постарали сме се да реферираме утвърдени литературни източници като фармакологията на Katzung, Harrison’s Principles of Internal Medicine 18th Edition, Pharmacotherapy Principles and Practice 3rd Edition и др. В някои глави присъства детайлна информация, която е маркирана с по-ситен шрифт и се отнася до тези наши читатели, които са завършили висшето си образование и по един или друг повод търсят новости и по-подробно описание на съответните болестни процеси и на възможностите за лекарственото им лечение.
Включени са теми, отнасящи се до многолики синдроми като епилепсията и заболявания със специфична патогенеза и базирана на нея фармакотерапия като тази при автоимунни заболявания/ревматоиден артрит, гломерулонефрити, псориазис, мултиплена склероза), както и малигнени хематологични и солидни неоплазии, при които има нови възможности за таргетно лечение.
Авторите и двамата редактори са убедени привърженици на медицината, базирана на факти и доказателства (evidence based medicine) и не споделят концепциите на хомеопатията и други непроизтичащи от специфичната етилогия и патогенеза алтернативни методи на лечение.
Въпреки участието на специалисти от най-различни области като автори се надяваме да сме постигнали единност на терминологията и яснота на изложението. Редакторите:
проф. д-р Спиро М. Констатинов, дм проф. д-р Георги Ц. Момеков, дф
Запитване за Фармакотерапия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Фармакология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги