Физикална терапия

Обратно към Физиотерапия и Рехабилитация
  • Физикална терапия
Ценa:
38.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363187.2
ISBN:ISBN:9548967847
Автор: М.Рязкова и Иванка Кирова
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2022
Обем: 312стр.
Корици: меки
Формат:21 х 29см
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
 Изминаха единадесет години от последното издание на учебник "Ръководство по физикална терапия" за лекари-специалисти по физикална медицина. Поради това налице е неотложна необходимост от издаване на актуализиран и систематизиран учебник за нуждите на клиничната практика.
Във връзка с новата организация в здравеопазването, при която основна тенденция е чувствително редуциране на клиничния престой на болните и разширяване на физикалните и рехабилитационни програми се поставят нови изисквания и към специалистите по физикална медицина. С развитието на електрониката, кибернетиката и биофизиката, физикалната терапия увеличи своите възможности чрез прилагането на лазертерапия, магнитотерапия, нискочестотни токове и др.
На базата на достиженията на съвременната невро-физиология се изградиха научно аргументирани кинезитерапевтични методи за лечение на заболявания на нервната система и опорно-двигателния апарат, както и за борба с хипокинезиата на съвременния човек.
Настоящият учебник има за цел да отрази в съвременна светлина механизмите на въздействие на физикалните фактори и тяхното приложение в клиничната практика.
Изхождайки от профилактичното направление в съвременната медицина, авторите са отразили и възможностите за приложение на физикалните фактори за първична и вторична профилактика.
Учебникът се състои от обща и специални части, които дават обширни познания в съвременен теоретичен и практичен план. Той може да бъде ползван освен от лекари специалисти по физикална медицина, също и от лекари от други клинични специалности.
Запитване за Физикална терапия
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Физиотерапия и Рехабилитация

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги