Физиология на човека.Учебник за студенти по дентална медицина и студенти по фармация

Обратно към Анатомия и Физиология
  • Физиология на човека.Учебник за студенти по дентална медицина и студенти по фармация
Ценa:
41.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363416
ISBN: 978-619-197-006-3
Издателство: МИ АРСО
Автор: под ред.на Р.Гърчев,Л.Витанова
Година на издаване: 2015г.
Обем: 560стр.
Корицa: мекa Размер:21/29см
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Настоящият учебник „Физиология на човека” е предназначен за обучение на студенти по фармация и дентална медицина. Текстът е обогатен с нови данни, получени през последните години. Големият брой фигури улеснява разбирането на физиологичните процеси.
В основния текст на учебника са представени базисните физиологични познания, които трябва да се владеят от студентите по фармация и по дентална медицина. Изложени са основните съвременни знания по физиология за механизмите на функциониране на клетките, органите, системите и организма, регулацията на функциите на отделните органи и системи, координацията на функцията на различните органи, механизмите на хоместазата и механизмите на адаптиране към промени в условията на околната среда. На края на всяка глава има въпроси, които насочват студентите кои са основните подтеми, по които трябва да имат трайни познания. Посочена е и основната част от ползваната литература. Азбучният указател е подробен и пригоден за намиране на основните термини и понятия в текста.
При написването на учебника сме се ръководили от традицията на Катедрата по физиология за провеждане на профилирано обучение на студентите по фармация и по дентална медицина. За студентите по фармация представянето на материала е насочено към разбирането на физиологичните основи на фармакологичното повлияване на различни функции в организма. За студентите по дентална медицина детайлно са представени специфични въпроси като: регулация на калциево-фосфатната обмяна, физиологична роля на слюнката, регулация на дъвкането и гълтането.
За по-прегледно представяне на материала основната част от специфичните теми са представени в карета с различни шрифтове:
-Текст за студенти по фармация
-Текст за студенти по дентална медицина
-
Запитване за Физиология на човека.Учебник за студенти по дентална медицина и студенти по фармация
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология

Издателства на медицинска литература