Физиология на човешкия организъм.Учебник за студенти по специалността „Мадицинска сестра

Обратно към Анатомия и Физиология
  • Физиология на човешкия организъм.Учебник за студенти по специалността „Мадицинска сестра
Ценa:
24.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363021
ISBN: 9789549301632
Автор:доц.д-р Елка Попова
Издател:Арсо
Година на издаване: 2014
Брой на страници: 402
Корици: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ПРЕДГОВОР
Настоящият учебник по физиология на човешкия организъм е предназначен за студентите по специалността “Медицинска сестра” и “Акушерка”. Необходимостта от написването на такъв учебник възникна след като обучението по физиология на човека беше разширено значително във връзка с придобиването на степен “Бакалавър” на завършилите специалността “Медицинска сестра” и “Акушерка”. Професионалните грижи за болния човек са невъзможни без познаването на нормалното функциониране на човешкия организъм и специфичните промени, които настъпват в него при всяко едно заболяване. Грижите за бременната жена и родилката изискват задълбочено познаване на всички промени, които настъпват в женския организъм по време на бременността и след раждането. Затова в настоящия учебник са представени съвременните познания за това как функционират отделните клетки, тъкани, органи и системи в човешкия организъм, както и механизмите на тяхната регулация и адаптация към промените в условията на съществуване, включително и по време на бременността. Материалът е богато онагледен с илюстрации и схеми, които се надявам, че ще подпомогнат студентите в неговото разбиране и осмисляне.
Всички раздели на учебника са изградени по общ план. В началото са разгледани специфичните функции на всяка система в организма, след което накратко е представено нейното устройство, за да може функциите да се свържат с техния морфологичен субстрат. Следва по-подробно описание на основните физиологични процеси, които са отговорни за функционирането на дадената система, както и механизмите на тяхната регулация. Накрая са представени някои от основните промени, настъпващи в организма при заболявания, нарушаващи функциите на дадената система. Това ще помогне на студентите да разберат тясната връзка на физиологията с клиничната практика.
От автора
Запитване за Физиология на човешкия организъм.Учебник за студенти по специалността „Мадицинска сестра
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Анатомия и Физиология

Издателства на медицинска литература