Хирургични болести

Обратно към Хирургия
  • Хирургични болести
Ценa:
70.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363200
ISBN: 9786191970186
Автор: Под редакцията на проф. Н. Яръмов
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2016
Обем: 788 стр.
Корици: твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ТРЕТО ПРЕРАБОТЕНО И ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

Предшестващите учебници „Хирургични болести под редакцията на Проф. Ст. Баев бе издаден през 1994г. и 2006г.са вече е изчерпани. През периода след неговото издаване учебната програма по хирургия неколкократно бе изменяна и актуализирана.
Предлаганият от нас Учебник по хирургични болести е предназначен преди всичко за студентите - медици, но той е пригоден и може да се ползва от стажант-лекари и младите лекари - хирурзи, а също и лекарите от сродни специалности - акушер-гинеколози, уролози, ортопед-травматолози, педиатри и др.
По обем учебникът е съобразен с програмите на обучението и нашето желание бе да дадем на студентите най-същественото от хирургията - етиология, патогенеза, клиника, диагноза и диференциална диагноза на хирургичните заболявания, както и принципите на тяхното лечение. Ние имаме предпочитание и представяме учебника по типа - по - обширно и написан в разказвателен стил. Много широко място в него намират и съвременните диагностични и оперативни методи, които значително-промениха съвременната хирургия. Студентът по медицина трябва да има и да притежава голям набор от теоритически и практически умения, които той придобива по време на своето следване. Те се базират на съвременното ниво на хирургията, което студента може да получи като теоретична подготовка чрез този учебник. Авторският колектив е имал стремеж към отразяването на най-новото и съвременното в патофизиологията и хирургията с цел изясняване на най-трудните хирургични проблеми. Чрез този стремеж всеки един лекар трябва да търси истините в хирургичната наука, установени от нашите клиницисти - класици. На базата на тази историческа правда целият колектив остава верен на традициите на школата на проф. Парашкев Стоянов, проф. Александър Станишев, проф. Янко Добрев, което личи и от начина на изложението на материала в този учебник.
Настоящото ръководство е изградено главно върху опита на изтъкнати наши хирурзи, ръководещи най-реномираните хирургични клиники у нас. Поради този факт, за написването на този учебник бяха привлечени изтъкнати специалисти по отделните раздели с доказан педагогически опит и продължителен преподавателски стаж.
Независимо от стремежа и желанието ни да бъде поднесено на студентите - медици едно издържано методологично ръководство, което да ги улесни в овладяването на хирургичната дисциплина, не се съмняваме, че то има недостатъци и с благодарност ще приемем всяка отправена критика, за да бъдат те изправени.
Запитване за Хирургични болести
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Хирургия

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги