Шедьоври на архитектурата в миналото и днес

Обратно към
  • Шедьоври на архитектурата в миналото и днес
Ценa:
Статус
активен
Каталожен №
700719
ISBN: 9549057894
Автор: Д. М. Фийлд
Издателство: Книгомания
Година на издаване: 2007
Обем: 447 стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Архитектурата е изкуството, с което всеки има съприкосновение и за което почти всеки има мнение. Днес в повечето случаи то е критично, макар и да не се основава задължително на добро познаване на материята.
Както и другите визуални изкуства, модерната архитектура показва разделението между творческите стремежи на архитектите и предпочитанията на публиката, което възниква с появата на модернизма.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели. Затова, доколкото е възможно, не са използвани по-сложни теории и технически термини. Тя не е история на архитектурата, а още по-малко може да даде на читателя критерии за „добра и „лоша архитектура. Изданието е богато илюстриран преглед на общопризнатите шедьоври на архитектурата от най-стари времена до наши дни от всички култури.
Целта на книгата е да заинтригува читателя, да породи нов интерес към вече познати, както и към непознати и по-малко известни архитектурни паметници. Макар че илюстрациите и снимките са качествени и многобройни, те не могат да заместят неповторимостта на личните впечатления. Това е причината да бъдат представени архитектурни паметници, които съществуват и днес, макар и в редки случаи да са показани и такива, които са в руини. Въпреки че много от тях са безспорни шедьоври, подборът им е съобразен с личните предпочитания на автора.
В изданието се представени почти триста архитектурни паметника - всъщност само една малка част от световното архитектурно наследство. Както винаги, примерите от Запада далеч надвишават тези от Изтока не само защото повечето читатели познават по-добре западната архитектура, но и поради значителния обхват от исторически стилове, които тя представя.
Д. М. Фийлд е писател на свободна практика. Пише на исторически теми и в областта на изкуството. Той е автор на много книги за декоративното изкуство и за архитектурата, сред които „Катедралите по света”, „Големите дворци” и „Замъци и укрепени градове във Великобритания”. Посещението на едно романско абатство на десетгодишна възраст запалва страстта му към архитектурата. Въпреки че пътува много, той признава, че не е могъл да види абсолютно всички паметници, включени в книгата, някои от които днес дори са недостъпни.
Запитване за Шедьоври на архитектурата в миналото и днес
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги