Операционна техника.Ръководство за медицински сестри

Обратно към Сестринскои грижи
  •  Операционна техника.Ръководство за медицински сестри
Ценa:
40.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363335
ISBN: 978-619-207-148-6
Автор:Грета Колева, Красимира Гергова
Издател:Русенски университет "Ангел Кънчев"
Година на издаване: 2018
Брой на страници: 288
Корици: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Първата част, представена в 18 теми и 5 технически фиша, предоставя актуална информация, базирана на нормативни документи и стандарти, като задължителен елемент от компетентността на операционната медицинска сестра. Темите засягат основните изисквания за работата на един операционен блок, принципи на асептика, антисептика и превенция на нозокомиалните инфекции, основно оборудване, инструментариум и материали, необходими за извършване на хирургични интервенции.

Също така са ясно отдиференцирани ролята на медицинската сестра- инструментираща или помощна. Представени са дейностите по подготовката на медицинската сестра за работа – използване на лични предпазни средства, обличане на операционно облекло, хирургична и хигиенна дезинфекция на ръце, подготовка на инструментална маса. Формулирани са ролята, задълженията и отговорностите наоперационната сестра в дейностите, осъществявани преди, по време и след операция.

Втората част е изцяло с практическа насоченост. В 10 теми са представени нивата на компетентност, изискванията, свързани с тях, както и видовете хирургични интервенции в табличен вид според обема на сложност в областта на хирургията, урологията, неврохирургията, съдовата хирургия и ортопедията и травматологията. Към всяко от направленията са приложени протоколи (общо 28 бр.) за усвояване на конкретна оперативна техника по съответното направление. Протоколите съдържат кратка библиографска справка и технически фиш, съдържащ необходимия инструментариум и консумативи , както иоперативните техники. Алгоритмично са представени дейностите по приемане, настаняване и подготовка на пациента за операция, както и дейностите на медицинската сестра по времето на хирургичната интервенция.
Запитване за Операционна техника.Ръководство за медицински сестри
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Сестринскои грижи

Издателства на медицинска литература