Клинична ехокардиография

Обратно към Кардиология
  •  Клинична ехокардиография
Ценa:
60.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
363328
ISBN:9789549318937
Автор:К.Витлиянова,Р.Ташева,М.Негрева
Издател:Медицински университет-София
Година на издаване: 2018
Брой на страници: 320
Корици: мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
ПРЕДГОВОР Предлаганото ръководство по ехокардиография с автори доц. д-р К.Витлиянова, дмн, д-р Р. Ташева, дм и доц. д-р М. Негрева, дм, е написано въз основа на големия научен и практически опит на авторите. Разгледани са задълбочено възможностите на ехокардиографията в оценката на сърдеч- ния цикъл с подробен анализ на систолната и диастолната функция, механиката на миокарда и синхрона в съкращението на сърцето. На тази база подробно са описани ехокардиографските характеристики на заболяванията на сърцето, при които има съответния ултразвуков образ (вродени и придобити сърдечни пороци, кардиомиопатии, възпалителни заболявания, болести на аортата, сърдечни тумори и маси). Описанията са обвързани клинично и хемодинамично, което е особена заслуга на ръководството, а приложените фигури са убедителни.
Ръководството е много полезно сега, когато ехокардиографията става нещо като съвременен стетоскоп за кардиолога и неразделна част от диагностичната тройка в кардиологията: клиничен преглед, ЕКГ, ехокардиография.
Позволявам си да го препоръчам на кардиолозите, интернистите, реаниматорите и на любознателните студенти от последния курс на обучение. С него те могат да обогатят познанията си за сърцето в неразривната връзка морфология-функция, която е и основа на съвременната кардиология.
Проф. д-р Мл. Григоров, дмн
Запитване за Клинична ехокардиография
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кардиология

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги