Кулинарен речник

Обратно към Речници
  • Кулинарен речник
Ценa:
19.90 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
527811
ISBN: 9548496747
Автор: Елизабет Найгер
Издателство: Дионис
Година на издаване: 2006
Обем: 285 стр.
Корици: меки
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Предговор към 14. издание
Огромният интерес към заглавието Кулинарен речник на пет езика доведе до преработването и обогатяването му с нови изрази и термини, като беше запазен изключително практичния формат.
Речникът е полезен при изработването на картата с ястия на няколко езика, като eдновременно с това дава идеи за включването в картата на популярни и обичани ястия. Под знака на все по-интензивно развиващия се международен туризъм, речникът подпомага и бързото и ефективно обслужване на гостите. Все по-често той е полезен на учителите в професионалните училища при преподаването на знания и умения на учениците.
Издателство и автор, лято 2006

Предговор към българското издание
След приемането на България в ЕС възникна необходимостта от познаване на европейската терминология в много области на съвременния живот. Никъде обаче тази необходимост не е толкова ясно изразена, както в кулинарния бранш:
• Отварянето на границите направи възможен обменът на знания и опит между професионалисти от целия свят.
• Много български готвачи посещават семинари, участват в състезания или търсят своята реализация в чужбина.
• Известни готвачи от всички краища на света посещават нашата страна и с готовност споделят своя опит.
• Интересът на младите хора към професията на готвача непрекъснато нараства. Необходимо е да се осигури високо качество на образованието, така че хората, завършили професионалните училища, да са придобили необходимите умения и да могат с лекота да общуват със своите колеги в чужбина.
• Очакванията на гостите на България все повече се покачват. Високото качество на обслужването и безупречната прецизност трябва да станат част от нашето ежедневие.
Това доведе до необходимост от стандартизиране на терминологията и от прегледно представяне на най-важните понятия на няколко езика, което подтикна Euri-Toques Bulgaria и ИК Дионис да добавят българския език в единствения в света кулинарен речник на пет езика и по този начин да улеснят работата и комуникацията на много членове на кулинарната гилдия.
Желаем ви успешна работа с нашия Кулинарен речник на шест езика!
Запитване за Кулинарен речник
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Речници

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги