Техниката на психоанализата.Зигмунд Фройд

Обратно към Психиатрия
  •   Техниката на психоанализата.Зигмунд Фройд
Ценa:
25.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
302104
ISBN:9789545872518
Автор:Зигмунд Фройд
Издателство: Критика и хуманизъм
Година на издаване: 2023
Обем: 275 стр.
Корица мека
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
 Тази книга събира образцови текстове на Фройд, описващи психоаналитичната работа в т.нар. й „технически“ аспект – до голяма степен може да се каже, всички подобни текстове на Фройд.

Изданието е резултат на грижливо проучване на легендарни в историята на психоанализата издателски подбори на тези текстове, но добавя към тях допълнителни работи. По този начин обхваща целия творчески период от живота на Фройд.

Подредбата слага акцент върху хронологията на написване на текстовете, с което помага да се оформи ясна представа за процеса на развитие и узряване на психоаналитичния метод. Всъщност метод, теория и практика тук заблестяват в цялото си класическо великолепие.

Текстовете са незаобиколима референция за всеки практик, за всеки обучаващ се и обучител в областта на психоанализата, психотерапията и психологията. Но те същевременно са важно, а и много привлекателно четиво за всеки човек, изкушен от хуманитарна рeфлексия. И от саморефлексия.

Внимателният, грижлив, ерудиран превод от професионалист психоаналитик и вече опитен преводач на Фройд, Елица Цигорийна, е истински подарък за читателя.

Силен и плодотворно провокиращ е послесловът на д-р Давид Иерохам, един от най-добрите български психотерапевти.

Книгата е съвместно издание с Българско общество по психоанализа и групова анализа и се подпомага финансово от Национален фонд „Култура“ в рамките на проект „Едногодишен грант 2022“.
Запитване за Техниката на психоанализата.Зигмунд Фройд
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Психиатрия

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги