1001 сгради, които непременно трябва да видите

Обратно към
  • 1001 сгради, които непременно трябва да видите
Ценa:
48.00 лв. с ДДС
Статус
активен
Каталожен №
700875
ISBN: 9789549817461
Автор: Марк Ървинг, Питър Ст. Джон
Издателство: Книгомания
Година на издаване: 2007
Обем: 960 стр.
Корици: твърди
Бърза поръчка
Име
Телефон
Имейл
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Важно!!! С изричното съгласие за използване на вашите лични данни вие може да генерирате поръчка.
Книгата „1001 сгради, които непременно трябва да видите е богато илюстрирано издание за най-великите достижения в областта на архитектурата. Всяка статия включва кратка, но ценна информация за описваната сграда: кой е архитектът, кой е възложил проекта, основни данни за конструкцията и т. н. Има и допълнителни описания, които разкриват исторически и географски подробности, повлияли върху архитектурното решение, а също и великолепни снимки, които илюстрират техническите способности и естетическото богатство на архитектите от миналото и настоящето.
Архитектурните обекти са подредени хронологично, като се започва с чудесата на античността, а след това се преминава към шедьоврите на всяка следваща епоха и се стига до архитектурата в наши дни. Представени са най-големите съкровища на световната архитектура - шедьоврите на Византия, готиката, невероятното богатство на Ренесанса и барока, чудесата на двадесети век и по-специално най-значителните достижения, направени през изминалото десетилетие, като реконструкцията на Райхстага в Берлин от Норман Фостер и Стадионът, проектиран от архитектите Херцог и дьо Мюрон. Тук са описани най-внушителните и най-значимите обществени и жилищни постройки: от дворци, музеи и смели новаторски решения на жилищни сгради до уникални и необикновени конструкции, такива като античните скални жилища при Пуебло и дървените селски къщи в Южна Италия. Книгата „1001 сгради, които непременно трябва да видите е изчерпателен справочник за шедьоврите на световната архитектура. В нея са намерили място, както добре познати забележителности, така и неизвестни архитектурни съкровища. Тя е написана на достъпен език, който ще информира и омайва както непредубедения любопитен читател, така и опитния архитект и познавач.
Запитване за 1001 сгради, които непременно трябва да видите
Име
Фамилия
Телефон
Вашите изисквания и желания
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за поръчка да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други

Издателства на медицинска литература

Последно разглеждани книги